Herrakunnan Lammas

Herrakunnan Lammas on karitsan- ja vasikanlihantuotantoon erikoistunut maatila Perttelissä Salon seudulla. Eläimet laiduntavat pääosin luonnonniityillä ja ulkoilevat läpi talven.

 

Herrakunnan tilalla tuotetaan maukasta ja huippulaadukasta karitsanlihaa. Tuotannossa kiinnitetään erityistä huomiota eläinten hyvinvointiin ja rehun laatuun.

 

Jaakko Jussilan ja Sari Jaakolan isännöimän tilan toiminta aloitettiin vuonna 2010, jolloin ensimmäiset lampaat tulivat tilalle. Valtaosa tilan lampaista on Suomen alkuperäisrotuihin lukeutuvaa kainuunharmasta, jonka liha on hienosyistä ja vähärasvaista.Kainuunharmas on harvinainen rotu, joka oli jo katoamassa sukupuuttoon, mutta kanta on määrätietoisella työllä saatu elvytettyä.Lisäksi tilalla on valkoisia ja ruskeita suomenlampaita.

 

Kausituotteena tilalla kasvatetaan laadukasta laidunvasikkaa. Vasikat kasvavat lajinmukaisesti pelto- ja luonnonlaitumilla sekä merenrantaniityillä laiduntamalla yhdessä lampaiden kanssa. Vasikat käyskentelevät vapaina koko kesän. Tällä tavoin vasikoille tarjotaan erittäin vapaa ja lajinmukainen elinympäristö. Tilalla suositaan alkuperäisrotuja myös vasikankasvatuksessa. Pääosa tilan vasikoista on länsisuomenkarjaa tai lapinlehmiä. Vapaana laiduntavan vasikan liha on rasvatonta, maukasta ja mureaa.

 

Eläimet teurastetaan Sastamalan teurastamolla, jonne on 120 km matka tilalta. Kuljetukset hoidetaan omalla autolla juuri ennen teurastusta, jolloin kuljetukseen käytetty aika saadaan minimoitua ja eläimet saavat olla stressivapaassa ympäristössä mahdollisimman pitkään.


Taulukkona 

Lajittelu Laskeva
/ sivu