Hemmanet

Hemmanet on laidunkalkkunoiden kasvattamiseen erikoistunut maatila Närpiöstä.

 

Hemmanet kasvattaa free range -kalkkunoita, jotka laiduntavat vapaana kesäkauden 10 000 neliön kokoisella laitumella. Tilalla on ollut kalkkunoita jo 14 vuoden ajan, ja Hemmanet on ensimmäinen suomalainen laidunkalkkunoiden kasvattaja. Tila on tehnyt uraauurtavaa työtä laidunkalkkunoiden kasvatuksessa yhdessä kalkkunantuotannon johtavien asiantuntijoiden sekä eläinlääkärien kanssa.

 

Hemmanetin kalkkunat saavat itse valita ovatko ne laidunkauden aikana sisällä sääsuojassa vai ulkona laitumella. Sääsuojassa kalkkunoilla on tarjolla puhdasta vettä ja ruokaa. Rehu koostuu tilan omasta viljasta sekoitettuna kalkkunoille tarkoitettuun ravintotiivisteeseen. Laidunnettuaan kesän kalkkunat ovat kasvaneet suuriksi ja vahvoiksi ja niiden liha on hyvin laadukasta ja maukasta.

 

Kalkkunat teurastetaan Länsikalkkunalla Säkylässä, jonne on matkaa tilalta 200 km. Kuljetus tapahtuu modernilla kalkkunakuljetusrekalla. Kokeneet lastaajat lastaavat linnut yöllä suoraan laitumelta niin, että ne ovat teurastamolla aamulla kun teurastus alkaa, joten odotusaika teurastamolla on lyhyt. Kuljetusaikataulu on suunniteltu niin, ettei kalkkunoiden tarvitse olla pitkään kuljetuksessa.


Taulukkona 

Lajittelu Laskeva
/ sivu