Herrakunnan Lammas

Herrakunnan Lammas on karitsan- ja vasikanlihantuotantoon erikoistunut maatila Perttelissä Salon seudulla. Eläimet laiduntavat pääosin luonnonniityillä ja ulkoilevat läpi talven.

 

Herrakunnan tilalla tuotetaan maukasta ja huippulaadukasta karitsanlihaa sekä laidunvasikkaa. Tuotannossa kiinnitetään erityistä huomiota eläinten hyvinvointiin ja rehun laatuun. Jaakko Jussilan ja Sari Jaakolan isännöimän tilan toiminta aloitettiin vuonna 2010, jolloin ensimmäiset lampaat tulivat tilalle.

 

Kausituotteena tilalla kasvatetaan laadukasta laidunvasikkaa. Vasikat kasvavat lajinmukaisesti pelto- ja luonnonlaitumilla sekä merenrantaniityillä laiduntamalla yhdessä lampaiden kanssa. Vasikat käyskentelevät vapaina koko kesän. Tällä tavoin vasikoille tarjotaan erittäin vapaa ja lajinmukainen elinympäristö. Tilalla suositaan alkuperäisrotuja myös vasikankasvatuksessa. Pääosa tilan vasikoista on länsisuomenkarjaa tai lapinlehmiä. Vapaana laiduntavan vasikan liha on rasvatonta, maukasta ja mureaa.

 

Eläimet teurastetaan Sastamalan teurastamolla, jonne on 120 km matka tilalta. Kuljetukset hoidetaan omalla autolla juuri ennen teurastusta, jolloin kuljetukseen käytetty aika saadaan minimoitua ja eläimet saavat olla stressivapaassa ympäristössä mahdollisimman pitkään.


Valintaa täsmääviä tuotteita ei ole.

This is a custom CMS block displayed if category is empty.
You can replace it with any custom content.