Reseptit


Aasian lämpöä kylmään talveen


Aasian keittö on nyt pop, ja Indonesian, Vietnamin ja Filippiinien keittiöt ovat nousseet kovalla kohinalla Thaimaan ja Intian kestosuosikkien rinnalle. Hae ideat ja inspiraatio koukuttavan herkullisista Aasia-resepteistä!

 

 

Rendang pata, Kaikki äitini reseptit -blogi


Näin Nanna kertoo reseptistään: Padan nimi on Rendang ja se on indonesialaista alkuperää. Vaikka ainesosaluettelo vaikuttaa pitkältä, ruoka valmistuu uunikuntoon nopeasti. Syöminen on nautinto, padassa on pehmeä polte johon ehtii addiktoitua ruokakulhollisen aikana, pakko ottaa aina vaan vielä vähän lisää. 

 

 

 

 

 

Bulgogi Johannan tapaan, Hellan ja viinilasin välissä -blogi

 

Johanna kertoo reseptistään: Tästä talvesta tulla inkiväärin, chilin ja valkosipulintäyteinen. Se on minun tapani saada sisäistä energiaa talvella. Tämä vinegretti toimii oikeastaan minkä tahansa lihan kanssa. Tässä ruuassa sitä pirskotellaan lihalle ja riisille kostukkeeksi. Kokonaisuus on ihanan mausteinen ei ollenkaan terävän chilinen. Puolikuiva valkoviini sopii oivasti juomaksi.

 

 

 

 

 

Sweet beef of mine - Nopea karkkihärkä, Hannan soppa -blogi


Näin Hanna kertoo reseptistään: Länningin tilalta lounaisesta Hämeestä luokseni saapunut luomuherefordin jauheliha on jo itsessään niin hyvää, että sitä voisi syödä fitness-tyyliin suoraan pannulta vain suolalla ja pippurilla maustettuna. Kuitenkin, kuten ehkä tiedättekin, rakkauteni aasialaista keittiötä kohtaan on syvä ja ylitsepursuava, joten Vietnamin suuntaan katsahdin tälläkin kertaa. Lopputuloksena syntyi nopeasti valmistuva ja erilainen, mutta supermaukas jauheliharuoka. Niin maukas, että meillä syötiin karkkihärkää viime viikolla aika monena iltana.

 

 

 

 


Possunkylkeä vietnamilaisittain, Hannan soppa -blogi

Näin Hanna kertoo reseptistään: Päätin valmistaa aasialaishenkisiä salaattikääröjä grillatusta porsaankyljestä. Sitruunaruohossa ja kalakastikkeessa yön yli lilluneista possupalasista tuli järjettömän hyviä, tämä marinaadi jää vakiorepertuaariin!

Yyberherkullisen porsaan lisäksi salaatinlehtiin kääräistään riisinuudeleita, suolapähkinöitä, pikkelöityjä porkkana- ja kurkkusiivuja, ituja ja korianteria. Rullat dipataan klassiseen vietnamilaiseen nuoc cham -kastikkeeseen. Sriracha-purkki kannattaa kattaa pöytään myöskin. Ruokajuomana toimii parhaiten kepeä olut tai hyvin viilennetty hitusen makea valkkari.

 

 



Luomupossunkylkeä filippiiniläisittäin Andalusian aurigossa -blogi

 

Näin Erja kertoo reseptistään: Reseptini innoitus tulee tuolta kovastikin viime aikoina inspiraatiota herättäneestä Kaukoidästä ja filippiiniläisestä lechon liempo -kylkirullasta. Itsehän en toki ole Filippiineillä käynyt, mutta jos se alkuperäinen on lähelläkään tätä, niin aijai!

Perinteisesti tämä kypsennettäisiin hiilloksella sellaisessa pyörivässä vartaassa, mutta eihän meillä sellaista ollut... Jos ei grilliä ole laisinkaan, voi kypsennyksen hoitaa toki kokonaan uunissa. Kahden tunnin kypsennyksen jälkeen nosta lämpötila taas 230 asteeseen ja kypsennä siihen välillä käännellen se ihanan rapea pinta. On kyseessä sitten filippiiniläinen possurulla tai englantilainen sunnuntailounas, se on juurikin crackling, tuo rapea nahka, joka siinä sitä ihan suurinta herkkua on!






Lihaa parhaimmillaan -blogikisamme reseptejä

 

Kotitilan ja Viestintätoimisto Deskin yhteistyössä järjestämän Lihaa parhaimmillaan -blogikilpailun ideana on valmistaa laadukkaista ja maukkaista Kotitila.fi:n lähi- ja luomulihoista herkullisia reseptejä. Kilpailuun on kutsuttu mukaan ruokabloggaajia ja kilpailu järjestetään neljänä osakilpailuna.

 

Michelin-ravintola Chef & Sommelierin keittiömestari Sasu Laukkonen toimii kilpailun tuomarina ja valitsee jokaisesta osakilpailusta kolme mielenkiintoista ja laadukkaan lihan makua parhaiten esiintuovaa reseptiä loppuvuodesta huipentuvaan finaaliin. Lihaa parhaimmillaan -kilpailun voittajaresepti valitaan Facebookissa tapahtuvan yleisöäänestyksen kautta. Yleisöäänestykseen osallistumisesta annetaan tarkempaa tietoa finaalin lähestyessä. Pääpalkinnon voittaja pääsee kolmen ystävänsä kanssa Sasun kokkikouluun perehtymään valitsemaansa keittiöteemaan Sasun opastuksella!


Osakilpailu 4 - Juhlakauden uudet maut


Lihaa parhaimmillaan reseptikilpailun neljännessä ja viimeisessä vaiheessa mittelöitiin juhlakauden uusien makujen parissa.  Sasu Laukkonen valitsi jälleen kolme finalistia reseptien joukosta. Tällä kertaa Sasu kommentoi kaikkia kolmea finalistia näin:

 

 

"Kaikissa resepteissä oli selkeä ja hyvin toteutettu idea."

"Reseptit olivat huolellisesti laadittuja ja helppoja seurata, lisäksi kaikissa oli käytännöllisiä vinkkejä."

"Resepteistä huokuu inspiroiva ja innostunut fiilis, joka tarttuu. Ja sitä näin pimeiden viikkojen aikana tarvitaankin ruoanlaitossa."



1. sija: Mausteinen lihapata leipäkuoressa. Lue koko resepti Kaakao kermavaahdolla -blogista



 

 

 

2. sija: Suolalihan valmistus ja salaatti. Lue koko resepti Tuulikummun keittiössä -blogista






3. sija: Mustapekka-lihapata. Lue koko resepti Herneetkin rokkaa -blogista

 

 



Tutustu myös muihin neljännen osakilpailun resepteihin


Routapaisti, Cebicin keittiössä -blogi

Sunnuntaipaistia brittikaavan mukaan, Kulinaarimuruja -blogi

Lakritsifenkolinaudanpaistia, paahdettuja kasviksia, palsternakkapyreetä ja porkkanalientä, Sivumaku -blogi

Savustettu paisti, Tsajut -blogi

Entrecote, Tsajut -blogi

Entrecotee uunijuureksilla, Tupun tupa -blogi

Rendang pata, Kaikki äitini reseptit -blogi

Bulgogi Johannan tapaan, Hellan ja viinilasin välissä -blogi

Kuoreen paistettu naudan kulmapaisti, Iskä kokkaa -blogi

Punaviinilihapata, Tiskivuoren emäntä -blogi




Osakilpailu 3 - Jauhelihaa 2.0

 

Kotitilan järjestämän Lihaa parhaimmillaan reseptikilpailun kolmannessa vaiheessa keskityttiin luomuherefordin jauhelihaan. Bloggaajat tekivät taas loistavia reseptejä, joista Chef& Sommelier -ravintolan keittömestari Sasu Laukkonen valitsi kolme parasta:

 

 

1. sija: Luomuherefordin mureke Wellingtonin tapaan, peruna-palsternakkapyree & suppilovahverokastike. Lue koko resepti Maistuis varmaan sullekkin -blogista


Sasun kommentit: "Kerrassaan mainio idea. Pitää jauhelihan pehmeämpänä ja muistuttaa, että klassisissakin herkuissa on päivittämisen varaa. Selkeä annos, reseptiikkaa helppo seurata. Sesonki todella hienosti esillä. Lisää tälläisiä oivia kokonaisuuksia!"

 

 

 

2. sija: Herkkuja jauhelihasta: Sambousek. Lue koko resepti Andalusian auringossa -blogista

 

Sasun kommentit: "Tässä oiva esimerkki siitä, miten voi rikastuttaa kotona tehtyä ruokaa melko helpolla. Loistava linkitys muihin resepteihin, lisäkkeisiin ja kastikkeeseen ja täten myös tässä reseptissä hienosti keskitytty itse piiraaseen. Hyvät vinkit jauhelihan käyttämiseen kotona!"

 

 

 

 

3. sija: Munakoiso-Lasse. Lue koko resepti Kaikki äitini reseptit -blogista

 

Sasun kommentit: "Hieno idea ajatellen myös gluteenittomia ruokavalioita, ja niille, joiden ei aina tarvitsisi syödä pastaa. Mausteen ja raaka-aineet saatavilla ja ohje selkeä. Ei liian vaikea resepti. Aika uunissa on aikaa muihin hommiin, esim salaatin valmistukseen! Todellista kotiruokaa!"

 



Tutustu myös muihin kolmannen osakilpailun Jauhelihaa 2.0 -resepteihin


Lihapullat jallukermakastikkeella, Cebicin keittiössä -blogi

Mausteiset harissakebabit, Tyrniä ja tyrskyjä -blogi

Jauhelihaa ja perunaa muffinin muodossa, Tsajut -blogi

Sweet beef of mine, Hannan soppa -blogi

Kreikkalaiset täytetyt  jauhelihapihvit, Herneetkin rokkaa -blogi

Kepakot, Tiskivuoren emäntä -blogi

Jauhelihapihvit maa-artisokkalisukkeella, Tuulikummun keittiössä -blogi

Mititei -laiskan nakit, Iskä kokkaa -blogi

Härän silmä, Tupun tupa -blogi

Juustolla kuorrutettu polentavuoka, Sivumaku -blogi

Frikadellit paprikakastikkeessa, Onko nälkä? -blogi

Suppilovahvero lihapullat ja perunamuusi, Kaakaokermavaahdolla -blogi

Jauhelihapyy kukkakaaliriisillä ja pihlajanmarjajogurtilla, Kulinaarimuruja -blogi

Pikkupikkulihapullia ja uunichipsejä, Punavuorigourmet -blogi

 

 


Osakilpailu 2 - Sadonkorjuun herkut

 

Kotitilan järjestämä Lihaa parhaimmillaan - reseptikilpailu on edennyt toiseen vaiheeseen. Tällä kertaa aiheena oli sadonkorjuun herkut. Chef& Sommelier-ravintolan keittiömestari Sasu Laukkonen valitsi jälleen reseptien joukosta 3 parasta:


 

1. sija: Porsaanniskaa peston, oliivien ja juurespannun kera. Lue koko resepti Onko Nälkä? -blogista

Sasun kommentit: "Vähän hifistelyä, paljon ruoanlaittoa! Hyvä tasapaino juuresten, lihan ja kastikkeen välillä. Resepti sopii hyvin tavalliselle kotikokille."

 

 

 

 

 

2. sija: Syksyinen sianniska - lihaa parhaimmillaan. Lue koko resepti Hannan soppa -blogista

Sasun kommentit: "Omaperäinen ja hyvä vaikeusaste. Tekijällä erityistä silmää ruoanlaitolle. Lopputulos erittäin hyvännäköinen ja taatusti maukas! "

 

 

 

 

3. sija: Sadonkorjuupossu. Lue koko resepti Kulinaarimuruja -blogista

Sasun kommentit: "Hallitun yksinkertainen!  Lehtikaalista, pavuista ja sipulista toteutettu todellinen one pot wonder."

 

 

 

 

Tutustu myös muihin Sadonkorjuun herkut -resepteihin:

 

Paprikapossukylkeä Punavuori gourmet -blogi 

Cajun maustettua possunkylkeä ja paahdettuja kasviksia Cebicin keittiössä -blogi

Lanttufarmarin muusi ja possuakin Hayley`s Cuisine -blogi

Sadonkorjuun kasslerpata Tsajut -blogi

Syksyinen kasslerpata salvialla Tupun tupa -blogi

Fläskipannu Kaikki äitini reseptit -blogi

Sadonkorjuupata Herneetkin rokkaa -blogi

Porsaan paahtokylkeä Iskä kokkaa -blogi

Grillikassler ja omena-perunasalaatti Keltaisessa keittiössä -blogi

Luomuporsaan kassler-pihvit & omenainen herkkutatti-lehtikaalimuhennos Maistuis varmaan sullekkin! -blogi

Possua & kasviksia paahdettuna Tuulikummun keittiössä -blogi

 


Osakilpailu 1 - Mureaa possua grillistä


Kotitilan järjestämä Lihaa parhaimmillaan -reseptikilpailu on herättänyt valtaisaa kiinnostusta maamme parhaiden ruokabloggareiden keskuudessa. Kilpailu käynnistyi kesäisellä grilliteemalla. Chef&Sommelier-ravintolan keittiömestari Sasu Laukkonen valitsi lähes 20 reseptin joukosta kolme inspiroivinta:


 

1. sija: Possunkylkeä vietnamilaisittain. Lue koko resepti Hannan soppa -blogista

Sasun kommentit: "Raikas, todella herkullinen, luova ja kevyt resepti - ei leipää eikä pottuja! Tämä on onnellisen possun hyvä päätepysäkki."

 

 

 

 

2. sija: Luomupossunkylkeä ja kolmea kaalia grillistä. Lue koko resepti Sivumakuja-blogista

Sasun kommentit: ”Resepti on raikas ja tässä on erilainen lähestymistapa, plussat siitä ja mm. grillin ja uunin yhteistyöstä.  Näennäishelppoa ruokaa, teknisesti hieno toteutus."

 

 

 

 

 

3. sija: Kirsikkainen cherry BBQ possu. Lue koko resepti Onko nälkä -blogista

Sasun kommentit: "Upea resepti ja plussaa erilaisuudesta!"





Inspiroidu myös näistä mainioista bloggareiden grillipossuresepteistä:

Luomupossunkylkeä filippiiniläisittäin Andalusian aurigossa -blogi

Kotitilan nyhtöpossua Punavuori gourmet -blogi

Colamarinoitua possunkylkeä Tyrniä ja tyrskyjä -blogi

Kotitilan possun luutonta grillikylkeä Kaikki äitini reseptit -blogi

Possunkylki grillissä - äijäruokaa MM-hopean kunniaksi Hellan ja viinilasin välissä -blogi

Tehtiin ite: Porsaan kylki soija-limemarinadilla Herneetkin rokkaa -blogi

Jugurttimarinoitua porsaankasleria Iskä kokkaa -blogi

Porsaankylkeä grillissä Keltaisessa keittiössä -blogi

Hunajainen porsaan grillikylki Maistuis varmaan sullekin -blogi

Grillikyljet Tupun tupa -blogi

Kylkeä grillissä Tsajut-blogi

Kasslerpihvit omena-aiolin syleilyssä Terhin keittiössä -blogi

Possunniskaa ja karhunlaukkaa Kulinaarimuruja-blogi

Mehevää porsasta grillistä Tuulikummun keittiössä -blogi

Kasslerpihvit salaattipedillä Kaakao kermavaahdolla -blogi