Kuorttisen luomukanala

Kuorttisen luomukanala on keskittynyt tuottamaan laadukkaita luomukananmunia.


Kuorttisen luomukanala sijaitsee Partalan kylässä, Lappeenrannan kupeessa. Tila on perustettu vuonna 1925, jolloin nimi oli Malmin siitoskanala ja toiminta oli keskittynyt pääosin siitoskanojen tuottamiseen. Nyt kolme sukupolvea myöhemmin, nimi on vaihdettu Kuorttisen luomukanalaksi. Maatalousyhtymän osakkaina toimii Juha, Satu-Anne, Aki ja Lassi Kuorttinen. Luomutuotanto on tilalla aloitettu vuonna 1998.

 

Kananmunia tuotetaan luomutuotannon mukaan, jolloin tuotantoketju on läpinäkyvä ja luotettava. Kanojen hyvinvointia ja terveyttä pyritään edistämään hyvällä hoidolla, laadukkaalla luomurehulla, kanojen jaloittelulla ja kesäaikaan laiduntamisella, väljillä elinolosuhteilla ja pitämällä huolta kanalan puhtaudesta sekä kunnosta.

 

Kaikissa tilan kanaloissa on ikkunat, joiden kautta kanat saavat auringonvaloa läpi vuoden. Kanaloissa on pehkualueet, joissa kanat voivat kuopsuttaa ja kylpeä. Kesäisin kanat pääsevät ulos  ja niitä ruokitaan laadukkaalla luomurehulla. Kanat nukkuvat puuorsilla ja niillä on pesät, joihin ne munivat. Munat vierivät pesän takana olevalle hihnalle, joista ne kerätään kennoihin käsin.


Taulukkona 

Lajittelu Laskeva
/ sivu