Mantereen tila

Mantereen tilalla Lempäälässä kasvatetaan ensimmäisenä Suomessa luomukukonlihaa. Kukkoja kasvatetaan sesonkiluontoisesti kesäkuukausina. Kukkojen kasvatus alkoi vuonna 2012, ja kesällä 2013 Mantereen tilalla kuopsutteli maata noin tuhat reipasta kukkopoikaa.

 

Mantereen luomukukot kasvavat pienissä parvissa ja saavat luontaisessa ympäristössä toteuttaa vaistojaan, muun muassa kuopsutella maata ja kylpeä auringossa. Linnut elävät laitumella siirrettävissä tarhoissa sekä kasvihuonekanalassa, jonka ympärillä on laaja ulkotarha. Laitumella  kukkotarhoja siirretään joka päivä, jotta linnuilla on aina tuoretta nurmea käytössään. Kukot syövät tilalla kasvatettua luomuvehnää- ja härkäpapua, luomutäysrehua sekä nurmea. Kukonpojat tulevat Mantereen tilalle köyliöläisestä luomuhautomosta.

 

Mantereen kukkojen kasvattajat Niina ja Philip Mayer uskovat, että kukkojen hyvät elinolosuhteet takaavat herkullisen maun. Heille on ensiarvoisen tärkeää, että tuotanto on ekologista ja eettistä ja että eläimet voivat hyvin. Niinalle päivän paras hetki on, kun tulee aamulla aukaisemaan kasvihuonekanalan oven ja linnut oikein odottavat, että ne pääsevät pihalle syömään ja tonkimaan.


Valintaa täsmääviä tuotteita ei ole.

This is a custom CMS block displayed if category is empty.
You can replace it with any custom content.