Kotitila.fi tekee yhteistyötä maukasta, puhdasta ja reilua lähi- ja luomulihaa tuottavien tilojen kanssa. Eläinten hyvinvointi ja kestävä kehitys eri muodoissaan ovat tuottajakumppaneillemme sydämen asioita. Voit tutustua tuottajakumppaneihimme tällä sivulla.


 

Leppälän luomutila


Pohjanmaan lakeuksilla, Jyringissä sijaitseva Leppälän luomutila on erikoistunut possujen kasvatukseen. Tilan toiminta on ollut luonnonmukaista jo vuodesta 1995 lähtien.


Leppälän luomutilalla possutkin syövät omalla tilalla tuotettua luomua. Maata hoidetaan hellävaraisesti, luonnon omia menetelmiä hyödyntäen kuten käyttämällä eloperäisiä lannoitteita ja viljelemällä vuorotellen erilaisia kasveja. Terve ja elinvoimainen maaperä tuottaa sadon, jossa tärkeät ravintoaineet ovat tasapainoisessa suhteessa hyvinvointiamme ajatellen: luomupossun syömä rehu ei sisällä kemiallisia lannoitteita eikä torjunta-aineita.


Eläinten kasvuolosuhteet ovat hyvät – Leppälän luomupossut saavat käyttäytyä sikamaisesti! Karsinat ovat tilavia, ja possut pääsevät ulkoilemaan.


Leppälän luomutilalla on viljelyssä ja eläinten hoidossa pitkät perinteet. Keväällä 2013 tilalla tapahtui sukupolvenvaihdos, ja uusi nuori isäntä Hannu Leppälä astui remmiin – jo neljännessä polvessa. EU:iin liittymisen myötä tilalla päädyttiin erikoistua luomuun tavanomaisen tuotannon ja laajentumisen sijaan.


Tilan luomutuotantoa valvotaan pellolta pakkaukseen saakka  – siksi voit olla varma ruokasi alkuperästä, puhtaudesta ja maukkaudesta.

 

 

 
Länninki


Länningin tila sijaitsee lounaisessa Hämeessä Raitoolla, Forssassa lähellä Urjalan rajaa. Tilan mailla kuljeskelee vuodenajasta riippuen reilut parisataa luomuherefordia.

 

Länningin tilaa on viljelty 1600-luvulta lähtien, herefordeja on kasvatettu jo 1980-luvulla. Tila siirtyi luomutuotantoon vuonna 2010, ja sai luomusertifikaatin huhtikuussa vuonna 2013. Nykyisin tilaa hoitavat Aku ja Markku Länninki. Apuna tilalla on tällä hetkellä tilapäistä työvoimaa ja kesäkausina agrologiharjoittelijoita Mustialasta.

Herefordit ovat perinteinen pihvikarjarotu. Ne ovat säyseitä hoidettavia ja viihtyvät hämäläisillä nurmilaitumilla mainiosti. Kuhunkin laumaan kuuluu kolmisenkymmentä emoa ja niiden vasikat, joita emot ruokkivat kesäkaudet imettämällä. Länningin herefordit laiduntavat vapaina tilan mailla aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Talvisin laumat elelevät pihatoissa, joissa niillä on omat väljät karsinansa. Kevättalvisin syntyville vasikoille varustetaan pehmeät vasikkapesät lepopaikoiksi. Talviravinnoksi karjalle kootaan luomusäilöheinää.


Länningin herefordit teurastetaan vain vartin ajomatkan päässä Paijan Tilateurastamolla.

 

 

 

 

 

 

Nokan lammastila


Nokan Lammastilan luomulampaat kasvavat arvokkaissa perinnemaisemissa Somerolla, Häntälän notkoissa ja viettävät suurimman osan elämästään laiduntaen.

Luomutilalla on noin 300 uuhta, jotka laiduntavat karitsoidensa kanssa noin puolet vuodesta notkoissa ja luomupelloilla. Talvella lampaat asuvat tilavissa karjasuojissa ja syövät pääasiassa omalla tilalla luonnonmukaisesti viljeltyä säilörehua. Liha on eettisesti ja ekologisesti tuotettua. Lampaista hyödynnetään myös villa ja taljat.

Tila on ollut Nokan suvun omistuksessa vuodesta 1540 lähtien, ja tänään tilaa hoitaa Juha Nokka perheineen. Ensimmäiset Texel-sukuiset lampaat tulivat tilalle vuonna 2007, luomutilana Nokan lammastila on toiminut vuodesta 2009. 

 

 

 

 

 

 

Paijan Tilateurastamo

 

Paijan Tilateurastamo on Urjalan Välkkilässä toimiva perheyritys, joka tuottaa todellista lähiruokaa tilalla kasvavista ja tilalla teurastettavista viljapossuista.

 

Paijan-tuotemerkillä myytävä possunliha on peräisin aina tilan omasta sikalasta. Possut elävät hyvissä olosuhteissa tilavassa sikalassa, ja kesällä 2013 jo osa possuista pääsee viettämään ulkoilmaelämää. Possut syövät omalla tilalla tuotettua rehua; soija ja kalajauho eivät kuulu Paijan possujen ruokavalioon. Tilateurastamo sijaitsee pihapiirissä, joten possut eivät joudu kärsimään pitkistä kuljetuksista.

 

Paijan possuista valmistetaan myyntiin erilaisia tuorelihatuotteita. Tilateurastamo työllistää oman tilan väen lisäksi kolme ulkopuolista työntekijää. 

 

Paijan Tilateurastamo perustettiin vuonna 1995 maatalouden yhteyteen Koivulehdon tilalle. Tilan päätuotantosuuntana on sikatalous ja viljanviljely, jotka luovat perustan tilateurastamon toiminnalle. Tilan vetovastuussa ovat vuodesta 2009 alkaen olleet Juha ja Henna Paija. Apuna heillä on kaksi vilkasta tytärtä, Miina ja Fanni. Juha ja Henna tietävät, että asiakkaat arvostavat Paijan tuotteita ennen kaikkea niiden tuoreuden, laadun ja luotettavuuden ansiosta. 

 

 

 

 

 

Sopisivatko sinun tilasi tuotteesi myytäväksi Kotitilan kautta?


Kotitila.fi tarjoaa tuottajille kätevän ja joustavan tavan myydä tuotteita suoraan asiakkaille, jotka arvostavat laadukasta ja reilua ruokaa. Kotitila.fi-palvelun kautta tuottajat voivat myydä tuotteitaan kätevästi lähes koko Suomeen. Tämän ansiosta tuottaja saa paremman korvauksen työstään ja tuotteistaan.


Etsimme jatkuvasti uusia tuottajakumppaneita, joten ota yhteyttä: Eeva-Maria Kytönen, 040 709 2131 tai Petteri Kytönen 040 500 9906