Kotitila logo banner

Tervetuloa Kotitilan verkkokauppaan ja myymälään!

Suomen Kotitila Oy on perheomisteinen yritys. Se on perustettu 2012 ja näin ollen Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva lähiruoka-verkkokauppa. Helsingin tukkutorilla toimiva myymälä avattiin kesäkuussa 2020.

Kotitila.fi- verkkokauppa on sinua varten, joka olet kiinnostunut siitä mitä syöt. Meiltä löydät laadukkaat, kotimaiset lihat ja viljattomat vähähiilihydraattiset leivonnaiset ja ruokavalmisteet. Koko toimintaperiaatteemme perustuu kestävän ja läpinäkyvän ruokaketjun vaalimiseen sekä omavaraisuusasteen säilyttämiseen ja kehittämiseen.

Haluamme tukea pien- ja lähituottajia sekä toiminnallamme antaa arvostusta puhtaalle ja ravitsevalle ruoalle. Tällä haluamme tukea maailman parasta ruoantuotantoa ja eläinten hyvinvointiin panostavia tuottajia sekä luonnonmukaisen käyttäytymisen mahdollistavaa tuotantotapaa.

Kotimainen liha, jota myymme tulee meille neljästä pienteurastamosta: Vainion teurastamo (Orimattila), Liha-Hietanen Oy (Sastamala) ja Liha REM (Kausala) ja Tajma (Munsala). Nämä teurastamot ovat keskittyneet palvelemaan kotimaisia pientuottajia. Meille myyntiin tuleva pihvikarjan liha on nurmiruokittua ja kotimaista. Myymälässä esittelemme viikoittain vaihtuvien ruhojen alkuperän, rodun ja paikkakunnan, jotta tiedät mitä syöt. Joka torstai myymäläämme saapuu luomumuna kuorma Lappeenrannasta, Suomen vanhimmasta luomukanalasta: Kuorttisen luomukanala. Tiistaisin luomumeijerituotteet saapuvat Laitilasta, Saloniemen juustolasta. Kotitilan myymälä toimii myös Saloniemen juustolan verkkopuodin noutopisteenä Helsingissä.

”Zero waste” on meille tärkeä toimintatapa. Viikoittain myymälään saapuvasta kotimaisen, nurmiruokitun naudan ruhosta paloitellaan ja jalostetaan myytävät osat ihmis- ja eläinravinnoksi, luut hävitetään vasta kun olemme keittäneet niistä ravitsevaa luulientä. Kaikki ruhosta siis käytetään tai jalostetaan ravinnoksi, hävikkiä ei synny.

livefarmi 5329